Om stutteriet...

Stutteriets grundlæggereStutteriets grundlæggereStutteri Porsborg er et lille varmblodsstutteri beliggende i Sørup (ved Støvring) ca. 20 km syd for Aalborg. Stutteriet startede oprindeligt på Porsborggården i Støvring, hvor det blev grundlagt af mine forældre, Ottine og Niels Clausen, da min far købte et ponyføl til min mor i bryllupsgave.

Dette blev starten på en lang række af både pony-afkom og senere ridehesteafkom fra Porsborggården og på trods af at vi dengang ikke havde den store fokus på præstationer, solide hoppestammer og hingstene primært blev valgt ud fra lokal tilgængelighed så lykkedes det alligevel at producere en hel del succefulde rideheste - og herunder også flere grandprix-heste i primært England og USA. Der var ikke fokus på organiseret avl og stort set ingen af vore hopper blev fremstillet og det er først indenfor de sidste 10-15 år at vi er begyndt at fokusere mere på afstamning og kåring. Dog er primær fokus fortsat på bevægelse fremfor eksteriør men med erkendelse af at de to ofte suplerer hinanden.

Efter Rebild Kommune eksproprierede en stor del af jordtilliggendet til Porsborggården i 2008 overtog jeg stutteriet endeligt og flyttede hestene til Sørup Østergaard i Sørup og Stutteri Porsborggården blev derved til Stutteri Porsborg. Stutteriet har i et par år sat avlsarbejdet lidt i bero efter nogle særdeles produktive år på Porsborggården hvor der i de sidste ca. 40 år er født et pænt stykke over 100 føl.

Vel mødt!
John, Lina og Hanne
Stutteri Porsborg

Porsborggårdens Tempo (Temple Wind xx/Urprinz) under materialprøvens terrænprøvePorsborggårdens Tempo (Temple Wind xx/Urprinz) under materialprøvens terrænprøve